Daha önce John Huston tarafından sinemaya uyarlanan Moulin Rouge, Fransız ressam Henri de Toulouse Lautrec'in afişleriyle ölümsüzleşen, kankan dansçıları ve palyaçolarıyla rengarenk ve benzersiz bir atmosfer oluşturmuş Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) adlı gece kulübünde yaşanan olayları anlatıyor.

Romeo ve Juliet filminden tanıdığımız, Baz Luhrmann, Moulin Rouge'u 20. yüzyılın farklı dönemlerinden müziklerle yeniden canlandırıyor. Öykünün merkezinde ressam Leutrec değil, dansçılardan birine tutulan genç şair var. 1899'da yılında, genç ve yetenekli bir şair olan Christian babasına karşı gelip evinden ayrılır ve Paris'te Montmartre'ye taşınarak bohem bir hayat sürdürmeye başlar. Orada bir gece klubünde Satine adlı bir klüb yıldızıyla tanışır ve ona aşık olur. Satine de Christian'ın aşkını karşılıksız bırakmaz fakat bu birliktelik tehlikelidir. Çünkü Satine Paris'in en ünlü ve zengin kişileriyle birlikte olan ünlü bir fahişedir. Bu yüzden hem Christian hem de Satine lanetli bir ilişki içine girmişlerdir. Kıskanç şair ile kıskanç bir dük arasında yaşanan aşk rekabeti, filmin müziklerinde de oldukça etkili haller yaratmakta.


Film Yorumu:

Hani bazı filmler vardır ya bir kere izledikten sonra ya bir şarkısı favori şarkısı olur ya da tekrar tekrar bir sahnesini izlemek istersiniz veya sevgilinizi düşünüp hayallere dalarsınız… İşte Kırmızı Değirmen aynen böyle bir film, sizi hayallere, en güzel tangoların, hüznün içine sürüklüyor. Şiddetle tavsiye ederim ki sevgilinizle izlemeniz gereken bir film, çünkü yanınızda olmadığı zaman filmin sonunda kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Fakat yalnız izlerseniz de rahat rahat ağlayabilirsiniz.

Filmde Nicole Kidman ve Ewan McGregor başrol oyuncuları rollerinin de haklarını vere vere çok başarılı bir şekilde yapıyorlar. Oldukça etkileyici, sürükleyici bir film olan Kırmızı Değirmen, konusu ile de bambaşka bir biçimde sizi etkisi altına alacak…

Sahnelerin çekildiği mekanlar ve kullanılan kostümler ve takılar da oldukça güzel, kısacası bu kadar övgüyü hak eden bir filmi mutlaka izlemelisiniz...

Yapım : 2001, ABD / Avustralya
Tür : Dram / Müzikal / Romantik
Yönetmen : Baz Luhrmann
Senaryo : Baz Luhrmann
Oyuncular : Ewan McGregor, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, Nicole Kidman, Kylie Minogue
Yapımcı : Baz Luhrmann
Görüntü Yönetmeni : Donald McAlpine
Müzik : Craig Armstrong, Marius De Vries, Steve Hitchcock
Süre : 2 saat, 06 dk.

Film Fragman'ı:

Moulin Rouge Kırmızı Değirmen Film Fragman'ı

Moulin Rouge Kırmızı Değirmen Film Fragman'ı 2

Hiç yorum yok: