Caroline Ellis adındaki genç kadın hasta bakıcı olarak, yaşlı bir çiftin köhne malikanesinde işe başlar. Evin sahibesi yaşlı Violet’in kocası Ben Deveraux geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yatağa mahkumdur. Onun bütün bakımıyla ilgilenmek artık Caroline’nin işidir. Evin gizemi ve yaşlı çiftin anlaşılmaz halleri genç kadının içindeki keşfetme duygusunu açığa çıkarmaya başlar.

Boş zamanlarında, Bayan Violet'in kendisine teslim ettiği ve evdeki her kapıyı açan iskelet anahtarıyla, bu esrarengiz malikaneyi keşfe çıkan Caroline, bir gün tavan arasında korkunç bir sırla karşılaşır. Bu sır, malikanede geçirdiği zamanı tam bir kâbusa çevirecektir.

Film Yorumu:


Film’in türünde dram yer alsa da film genelde korku ve gerilim üzerine kurulu ve oldukça etkileyici. Dram olmasının nedeni ise bu film diğer filmler gibi mutlu sonla bitmiyor.Kahramanımız olan Calorine ne kendisini ne de başka birini kurtarabiliyor. Film’in konusu da gerçekten diğer korku filmlerinin konularından oldukça farklı olabildiğince gerilim ve fazla kan ile karşılaşmıyoruz. Bir nevi esrarengiz olayların arasında kalmış ve onları çözmeye çalışan genç bayanın başından geçenlerin hikayesi. Filmi izledikçe güzel bir kitap okumuş tadını alacağınızı düşünüyorum.

Ayrıca film’in senaristi The Ring filminden yakından tanıdığımız Ehren Kruger, film için iyi bir referans olacağını düşündüm.

Yapım yılı: 2005

Türü: Dram, Korku, Gerilim
Yönetmen: Iain Softley

Görüntü yönetmeni: Daniel Mindel

Senarist: Ehren Kruger

Oyuncular: Peter Sarsgaard, John Hurt, Joy Bryant, Kate Hudson, Gena Rowlands

Ülke: ABD

Film Fragman'ı:

The Skeleton Key, İskelet Anahtar Film Fragman'ı

Hiç yorum yok: