Alex Fletcher 80'li yıllarda ünlü olmuş fakat sonradan unutulmuş eski bir popstardır. Hayatını kasaba panayırlarında ve eğlence parklarında nostaljik şovlar yaparak etrafında 80liler de genç kızların hayran kitlesi oluşturduğu şekilde kazanmaktadır. Bu duruma katlanmak zorunda kalan ama menajerinin de pek iş bulamamsıyla bir gün ünlü diva Cora Corman'dan birlikte bir şarkı kaydetme daveti geldiğinde eski günlerine dönme şansı yakalar. Fakat bir sorun vardır, yıllardır beste yapmamış ve hayatında söz yazmamış olan Alex'in birkaç gün içinde hit olacak bir şarkı bestelemesi gerekmektedir.

Tam bu sırada hayatına giren cazibeli fakat tuhaf botanikçi Sophie Fisher'ın iş yaparken söz yazma kabiliyeti, başı dertte olan müzisyenin ilgisini çeker. Kötü bir ilişkiden henüz çıkmış olan Sophie'nin, hiç kimseyle özellikle de birine bağlanmaktan korkan Alex ile işbirliği yapmaya pek niyeti yoktur. Alex ve Sophie'nin bu bir kaç gün içerisinde geçirdikleri zamanlar onların korkularıyla yüzleşmelerini ve sıcak bir sevginin filizlenmesi anlatılmaktadır.

Film Yorumu:

Filmin eğlenceli komik bölümlerinde belki gülmekten yarılmayacaksınız ama filmde yetişkin iki acemi aşığın ve baskı altında ortaya çıkan sıcak aşkın tebessümlerini yaşayacağınız, zevkle izleyeceğiniz bir romantik film.

Sophie'nin kaçıklıkları ve aykırılığı sizi eğlendirecek ve Alex'in disiplinli olma istediği bir o kadar da titizliği sizi çılgına çevirecek, kaçık eğlenceli bir romantik film demek daha doğru olacaktır.

Film de aslında hayatımızda aşkın, sevginin olması ne kadar ilham verici olduğu işleniyor. Sophie ve Alex'in de başarılı oldukları yer ise birbirlerine aşık oldukları ve bunu anladıkları yer oluyor. Size bol bol sevdiğinizi hatırlatacak bir film.

Ben özellikle Drew Barrymore'u botanikçi ve romantik bir filme Charlie'nin Melekleri gibi filmlerden ziyade daha çok yakıştırıyorum, 50 ilk öpücük filminde de olduğu gibi saf, filme komiklik katan bir o kadar da sevgi dolu olabiliyor. Hugh Grant ile birlikte de çok iyi bir ikili olmuşlar, zaten Hugh Grant'ın romantik filmlerde oynamayı ne kadar çok sevdiğini romantik filmleri sevenler bileceklerdir.

Yönetmen: Marc Lawrence
Senaryo : Marc Lawrence
Oyuncular: Drew Barrymore, Hugh Grant, Sherman Alpert, Jason Antoon, Blake Baxendell
Filmin Türü: Romantik, Komedi
Orijinal Adı : Music and Lyrics
Yapımcı Firma: Castle Rock Entertainment. Flower Films (II)
Yapım Yılı: 2007
Yapım Ülkesi: ABD
Orijinal Dili : İngilizce
Dağıtıcı Firma : Warner Bros.
Vizyon Tarihi : 23.03.2007

Hiç yorum yok: