Dünyadaki son insan... yalnız değil...

Richard Matheson'un 1954 yılında yazmış olduğu çağdaş bilim kurgu başyapıtlarından olan "I am Legend" romanından uyarlanan "Ben Efsaneyim" filmi 4 Ocaktan Türkiye'de gösterime girecek. Avrupa da 19 Aralıktan itibaren gösterimde olan fim çok büyük ilgi görmekte.

"Constantine" filminin yönetmeni Francis Lawrence'nin yönettiği filmi kaleme alan senaristleri ise Mark Protosevich ve Akiva Goldsman. Filmin başrol oyuncusu ise bilim kurgu filmlerinden yakından tanıdığımız ve başarılı oyuncu "Will Smith".

Filmin Konusu ise; Robert Neville (Will Smith) çok başarılı bir bilim adamıdır. Kanser tedavisinde başarılı olan ve insan vücudunda değişime uğrayan ve hızla yayılan bir virüs ortaya çıkmıştır. Zamanı çok kısıtlı olmasına rağmen virüsü durdurmayı başaramaz. Tüm dünya tehlikededir...
Robert, nasılsa virüse bağışıklık kazanmıştır ve hayatta kalmış tek insandır. Üç yıl boyunca her gün telsiz mesajı gönderen yaptığı bütün bilimsel çalışmaları video kaydına alan ve sabahları yaşamaktadır.
Güneş battıktan itibaren ise "Virüslüler, Karanlıktakiler" yeryüzüne çıkmakta ve karınlarını doyurmak için kan aramaktadırlar... Neville ise bu durumda kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini tersine çevirecek bir tedavi geliştirmeye çalışmaktadır.
Ama zamanınında gitgide azaldığını ve kendisinin takip edildiğini bilmektedir...

Film Yorumu;

Film aksiyon ve bilim kurgu türünde oldukça başarılı. Filmde müzik olmaması seyirciyi bir nevi çıplak bırakıyor, böylece heyecan daha çok artıyor. Oldukça etkileyici görsel sahnelere yer verilen filmde Neville'nin yanlızlıkla savaşında dostu olan Sam,köpeği,'i kaybetmesiyle yanlızlıkla daha çok yüzleşiyor. Her gün gün ışığında rutin olarak işlerini yapan Robert, geceleri ise evinde karanlığa gömülüyor, dışarıdan gelen karanlıktakilerin sesleri ise kendisini pek rahat bırakmıyor. Gün içerisinde telsiz aracılığıyla radyoya yayın yapıp kendinden başka kimsenin olup olmadığını varsa kendisiyle irtibata geçmesini söylüyor...

Milyarlarca insanı öldüren ve geride milyonlarca hastalıklı insan bırakan virüs, oldukça az sağlıklı
insan bırakıyor, ve böylece Robert'ın umutlarının yok olduğu noktada ona yol gösterecek ve Tanrıyı hatırlatacak olan Anna karşısına çıkıyor. Böylece film dini açıdan da anlam kazanıyor.

Yönetmen : Francis Lawrence

Senaryo : Akiva Goldsman , Mark Protosevich , Richard Matheson (Kitap)
Tür : Bilim Kurgu - Dram - Aksiyon
Müzik : James Newton Howard
Yapım : 2007, ABD
Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie

Film Fragman'ı :

I am Legend: Ben Efsaneyim Film Fragman'ı

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bloglariniz eklendi.
iyi calismalar,