Bir dilek tutun?...


Yıldız Toz'u film'i fantastik kurgu ve çizgi roman alanının efsane yazarı Neil Gaiman'ın Yıldız Tozu adlı romanından uyarlanan, küçük bir köyde başlayan ve sınırın geçilmesiyle sihirli bir dünyada devam eden yetişkinlere yönelik bir peri masalı. Tüm masallarda olduğu gibi bu masalda da iyi ve kötü karşı karşıyaya gelecektir ve her masalın bir ana düşüncesi vardır, işte bu masalın ana düşüncesi de "daha cesaretli olmamızı" tembihlemesi.

İngiltere'de Kraliçe Viktorya döneminde, adını kendini Perili Ülke ile ayıran duvardan alan Duvar Köyü'nde yaşayan genç Tristran Thorn(Charlie Cox), köyün en güzel kızı Victoria(Sienna Miller)'a aşık olur. Victoria'nın kalbini kazanmak için romantik bir gecede ona gökyüzünde kaydığını gördükleri yıldızı bulup getireceğinin sözünü verir. Bu yemin uğruna duvarın öte yanına, gizemli ve yasak diyarlara adım atar ve böylece Tristran'ın macerası başlar. Tristran kendini kanıtlama ve babasından aldığı öğütlerle çıktığı yolda yeryüzüne düştüğünü gördüğü Yvaine (Claire Danes) 'i aramaya başlar.
Film'de bir yandan da Kraliyette kardeşler arasında yaşanan çekişmeyi anlatılmaktadır.

Masalların olmazsa olmazı olan kötü kişiliği ile karşımıza Lamia yani Micheille Pfeiffer çıkıyor. Cadı Lamia sayesinde hep bir arada kalan Tristran ve Yvaine'in arasında kurulan bağ ise film'e hayat veriyor.

Robert De Niro ise filmin en neşeli karakterlerinden biri, Kaptan Shakespeare rolünde. Filmde bizi bol bol gülümsetecek olan sahnelerin başrol oyuncusu.

Roman'ı hayata geçiren isim ise,
Bir Dilim Suç (Layer Cake)'den tanıdığımız Matthew Vaughn. Oldukça başarılı bir kurguya sahip ve başarılı oyuncular ile seyretmeye doyulmayan bir film ortaya çıkmış. Uzun, boğucu sahnelere yer verilmeyen film de, keyifli bir seyir bizleri bekliyor...

Yönetmen: Matthew Vaughn
Oyuncular: Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro , Micheille Pfeiffer, Sienna Miller
Senaryo: Jane Goldmann, Matthew Vaughn, Neil Gaiman
Müzik: Ilan Eshkeri
Görüntü Yön: Ben Davis
Tür: Fantastik / Dram
Süre: 130 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ü
lke: ABD / İngiltere
Dağıtımcı: UIP Filmcilik



Film Fragman:
Stardust:Yıldız Tozu Film Fragmanı

Hiç yorum yok: