Ve Türkiye'de ilklerden birine imza atan savaşçımız...

3D uyarlaması ile bir çok insanı film'e gitmeye cezbediyor ve gidilmesine de değiyor. Özellikle savaşlarda okların size doğru atılması, öpüşme sahnelerinde "Aaa... Ben yokmuşum gibi davranın..." hallerine büründürecek kadar gerçekçi. Ses efektleri de ayrı bir hava katıyor. Film animasyon ve gerçek arasında yapılmış tarzda ve fantastik türünde. Film'i izlerken aslında Türkiye'de bir zamanlar yine çok meşhur olan bu 3D konusu, hatırlarsınız ki, bir ara Yılbaşı Özel Hülya Avşar(!) Şov'unu Show Tv'de üç boyutlu izlememize neden olmuştu diye düşünmeden edemedim.

Film aslında İngiliz Edebiyatının günümüzdeki en eski(m.s.6yy.) destansı şiirlerinden(3 bin dizelik tek bir şiirden oluşmakta) biri olan Beowulf'un, yazar Neil Gaiman ile Oscar Ödüllü senarist Roger Avary tarafından senaryolaştırılmış halidir.

Hikayesine değinecek olursak, savaşçımız Viking Beowulf(Ray Winstone), Danimarka Krallığını yok etmek isteyen Grendel(Crispin Hellion Glover) [ve annesi(Angelina Jolie) ] şeytani yaratıkla yaptığı mücadeleyi anlatıyor. Acımasız annesiyle olan mücadelesi baştan çıkarıcıdır ve bu mücadelede yenilen taraf Beowulf olur. Annenin vaat ettiği Danimarka Krallığı karşılığında Beowulf öldürmüş olduğu oğlu Grendel yerine ona bir oğul verir. Danimarka Kralı (Anthony Hopkins) ise aslında bir önceki kurbandır, Grendel'in annesi tarafından lanetlenmiştir ve Grendel'in babasıdır. Film bu olaylar çerçevesinde içerisinde geçmektedir.

Film Türkiye'de bir ilk olmasına karşılık dünyada'da bugüne kadar 3D formatında en geniş vizyona giren film olma özelliğini taşımakta.

Film'i akşam izlemenizi tavsiye ederim, en son seans gibi. Çünkü üç boyutlu gözlüklerle izlerken bir hayli yorulan gözleriniz filmden sonra uykudan başka bir şey istemeyecektir.

Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Ray Winstone, Alison Lohman, Anthony Hopkins , Angelina Jolie , John Malkovich, Robin Wright Penn
Senaryo: Roger Avary, Neil Gaiman
Müzik: Alan Silvestri
Görüntü Yön: Robert Presley
Tür: Animasyon / Fantastik
Süre: 114 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

Film Fragmanı: Beowulf: Ölümsüz Savaşçı Film Fragmanı (Orijinal)
Beowulf: Ölümsüz Savaşçı Film Fragmanı-2 (Orijinal)

Hiç yorum yok: