Gotham Şehrinin kahramanı Batman ( Val Kilmer) bu kez İki-Yüzlü ve Bilmececi ile savaşmak zorunda kalıyor. Harvey Dent (Tommy Lee Jones), avukat iken filmde İki-Yüzlü olarak karşımıza çıkıyor ve Batman’in yüzünü mahvettiğini düşünüyor. Bunun için de öç almak için Gotham Şehri’ni alt üst ediyor. Bilmececi (Jim Carrey) ise Batman’e karşı açtığı savaşta şehirdeki herkesin beyninden bilgiler almaya başlıyor. Ailesi İki Yüzlü tarafından öldürülen Dick Grayson (Chris O’Donnell) ise Batman’in yeni ortağı oluyor: Robin.

Filmin Yorumu:


Malesef ilk filmin gölgesinde kalan ama kadrosuyla konuşulan bir film. Serinin en kötü filmi diyebiliriz ama yine de Batman serisini sevenler için seyredilebilir. Kadrosu mükemmel denilebilir, Nicole Kidman, Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Val Kilmer ve yeni o zamanın yeni oyuncularından Drew Barrymore. Fakat kadro ne kadar iyi olursa olsun, uyarlama ve kurgu da eksikler olunca oyuncuların da pek fazla yapacak bir şeyi kalmıyor ama yine de performanslarının kötü olmadığını
söylemek gerek özellikle de Jim Carrey’nin filme ayrı bir tat kattığı ortada.

Dediğim gibi yine de Batman tutkunları için izlenebilecek bir film fakat seyretmeyenler çok fazla bir şey kaçırmamış olacaklar.

Yönetmen: Joel Schumacher
Tür: Fantastik, Aksiyon

Yapım: ABD 1995 121 dakika (Renkli)
Yapımcı Firmalar: Warner Bros, PolyGram Filmed Entertainment

Oyuncular: Nicole Kidman, Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Val Kilmer, Drew Barrymore, Chris O'Donnell

Film Fragmanı:

Batman Daima - Batman Forever Film Fragmanı

Hiç yorum yok: